Wat is Orthomoleculaire therapie?

In het Grieks betekent ‘Orthos’: correct, recht, gezond. ‘Moleculair’ verwijst naar de moleculen in het lichaam.Orthomoleculaire therapie is een alternatieve geneeskunde die streeft naar het optimaliseren van vitamines, mineralen, spoorelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.Als het lichaam voldoende voedingsstoffen heeft, zal het minder vatbaar zijn voor ziekten, allergieën & bacteriën.Voeding, beweging en ontspanning zijn van groot belang in deze benadering. Elk lichaam is uniek en heeft daarom een eigen behoefte aan specifieke verhoudingen van voedingsstoffen. Daarom wordt bij orthomoleculaire geneeskunde, de nadruk gelegd op de persoonlijke behoeften.

Wat doen Orthomoleculaire therapeuten?

Een orthomoleculair therapeut richt zich op het identificeren van de oorzaken van klachten. Dit kan complex zijn, omdat het menselijk lichaam afhankelijk is van talloze biochemische processen waarvoor de juiste hoeveelheden eiwitten, vetten, essentiële suikers, mineralen en vitamines nodig zijn. Op aanvulling daarop kan een bloedonderzoek waardevolle gegevens opleveren over eventuele tekorten, waardoor een nauwkeurig beeld ontstaat van de situatie. Bovendien wordt het dieet, de lichamelijke activiteit en ontspanning beoordeeld, en kunnen er indien nodig aanvullende supplementen worden aanbevolen. Samen met de cliënt wordt er een plan op maat gemaakt om de balans te herstellen, doelen te behalen en de behandeling vol te houden.

Een orthomoleculaire therapeut kan specifiek helpen bij deze volgende klachten:

Vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, stress, burn out, vitaliteit, allergieën (hooikoorts, astma), huidproblemen (acne, eczeem etc. ), hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hoog cholesterol, stemmingswisselingen, ontwikkelingsstoornissen (ADHD, ADD, autisme etc.), schildklierproblemen, fertiliteit problemen, concentratieproblemen, darmproblemen, darmsyndromen, obstipatie,  gewrichtsklachten (osteoporose, artrose etc.), voedingsintoleranties, auto immuunziektes (reuma, fibromyalgie, jicht), diabetes type I/II, overgewicht en ondergewicht, postpartum en postnatale depressie, hormoon disbalans (overgang, PCOS etc.), vitamine te korten, en bij wat kleinere vervelende klachten zoals vaak hele koude handen/voeten, oorsuizen etc.

Wat kan Admire Your Health voor je  betekenen?

Wij bieden verschillende pakketten op onze website aan. Losse en op maat makende pakketten. Bij elk pakket is er een mogelijkheid om begeleiding te krijgen. Mocht er liever behoefte zijn aan een intake voordat er een pakket wordt aangeschaft is dat ook mogelijk. Wij als bedrijf streven er naar om met de client uit te komen wat de juiste aanpak is en zijn bereid om te variëren in methodes.

Shopping Cart