De beste sterkste homemade remedie voor het versterken van je immuunsysteem tijdens je griep periode! 

Je maakt het met middelen die je (vaak) al in huis hebt! 

Disclaimer: Als je niet alles in huis hebt, maakt dat niet uit en gebruik je wat je wel hebt. Het zal misschien minder sterk zijn maar het zal zeker wel werken! So don’t worry too much. 

Inhoud: 500ml water

THT: 3 dagen(blijf goed ruiken)
Bewaaradvies: Koel, droog bewaren(mag ook in de koelkast)

Wat heb je nodig?

  • 1/2 citroen 
  • 1/2 limoen
  • 50gram gember  
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/3 ui
  •  4 bladeren van Laurier

Op gevoel:

  • Cayenne pepper poeder
  • Gember en/of kurkuma poeder (Als je wilt, hoeft niet)

Laten koken voor 15 tot 20 minuten. Daarna laat je het nog even afkoelen, dan kunnen de voedingsmiddelen ook nog lekker goed intrekken.

Wij raden aan om  per keer 20 ml in te nemen. Dat mag 2 x per dag. Teveel van iets is nooit goed!

Waarom zou dit drankje je immuunsysteem moeten helpen?

In citroen, limoen, uien en  gember zitten een best grote hoeveelheid vitamine C(+andere) in. Vitamine C is een anti-oxidant dat helpt je lichaamscellen te beschermen tegen vrije en giftige radicalen van buiten! Daarnaast hebben ze een antibacteriële en antivirale werking. Het helpt je lichaam reinigen waardoor je de boosdoeners waardoor je meer vatbaar wordt voor ziektes afgeeft. 

Knoflook vergelijken ze met een natuurlijke antibioticum! Antibioticum is een geneesmiddel die bacteriële infecties bestrijden. Daarnaast zit er ook vitamine C in die zoals je zo juist boven hebt gelezen ook veel voordelen hebben. Door alle geneeskrachtige voordelen is knoflook ook goed voor je lichaam, immuunsysteem en voor aderverkalking. Aderverkalking kan ontstaan door ophoping van hoge cholesterol, roken, hoge bloed druk, diabetes, leeftijd, slechte eetgewoontes, weinig lichaamsbeweging en nog veel meer. Dus zeker een goed plan om meer knoflook in te nemen!

Laurierbladeren hebben ook enkele medicinale geneeskrachtige eigenschappen! De laurierbladeren versterken natuurlijk ook het immuunsysteem. Want laurier die remt de ontstekingen in het lichaam. Ook heeft het een positieve werking op diabetes, bronchitis, aften en bij tandpijn. Ook een wonderblad dus!

Daarnaast bevatten alle voedingsmiddelen van hierboven veel vezels! En waar zijn vezels goed voor?

Voor je darmen! Omdat vezels heel goed water absorbeert zorgt dit voor de juiste stof voor de ontlasting, daardoor voorkom je obstipatie en komt je ontlasting er beter uit. Daarom is het heel erg van belang om voldoende water te drinken. Aanbevolen hoeveelheid is 2l per dag. 

Shopping Cart